Mert a lepény hal meg utoljára!

Egy blog, ahol a világnak eltitkolt eseményei jelennek meg tökéletesen valótlan formában. A blog, ahol őszinte hazugságok leplezik le földünk nem ismert dolgait. Blog, mely a dilettantizmus göröngyös útját járja.

Utolsó kommentek

Állathatározó: Az Európai Poszátaelefánt

2007.07.02. 11:54 | horge | 1 komment

Az Európai Poszátaelefánt kontinensünk egyik legismertebb kistermetű védett madara. Amint a nevéből kitűnik, a poszáták családjába tartozó ragadozó állat. Fő zsákmánya a tehén, amelyet az ormányával ragad meg, majd a fészkében tépi szét és eszi meg. Ezen haszonállatokkal foglalkozó szakembereknek éppen ezért permetezéssel védekeznek ellenük. Sajnos a túlzásba vitt használata eredményeképpen sok helyütt már alig maradt élő példány. Főként az 50-es években irtották őket nagyszámban, igy a korabeli erdőjárók gyakran találkozhattak lehullott Poszátaelefántokkal. Mivel a természetes élőhelyük is jelentős mértékben leszűkült, manapság gyakran láthatunk városokban fészket rakó egyedeket (amint az a képen is jól látható), amelyek megváltozott életkörülményeikhez alkalmazkodva villanypóznán, kéményen, behajtani tilos táblákon vernek tanyát. Mivel az urbánus környezetben viszonylag kevés a tehén, igy éjszakai pillangókkal, városi pingvinekkel, gumipókokkal egészítik ki étrendjüket. Emberre - a többi állathoz hasonlóan - nem veszélyes, még a kicsinyeit védő nőstények is inkább valamilyen üzletet ajánlanak fel a harc helyett, így ha találkozunk eggyel, ne bántsuk, helyette élvezzük inkább fülbemászó trombitálásukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://horge.blog.hu/api/trackback/id/tr48109968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proteus · http://taxismundi.blog.hu 2009.04.21. 12:30:59

és traktorfelnivel gyűrűzzük...
Címkék: állathatározó
süti beállítások módosítása