Mert a lepény hal meg utoljára!

Egy blog, ahol a világnak eltitkolt eseményei jelennek meg tökéletesen valótlan formában. A blog, ahol őszinte hazugságok leplezik le földünk nem ismert dolgait. Blog, mely a dilettantizmus göröngyös útját járja.

Utolsó kommentek

Állathatározó: A Fülesoroszlán

2009.12.05. 10:17 | horge | 1 komment

Egy Üzbég Fülesoroszlán látható a régen bővített "állathatározó" rovatban. Az elég gyengére sikerült kép Kizil-kumban készült, egy kocsma teraszán. Jó látható, hogy az állat a füleivel éppen kettő sört kér, és nem kér hozzá rövidet - ezt a befelé görbülő mancs jelzi. A zoológusok szerint, ha az oroszlán az állatok királya, akkor a fülesoroszlán ezen birodalom pohárnoka, ugyanis már több évtizede felfedezett tény, hogy ezen állatok születésüktől fogva akut alkoholisták, s így az életük javarészt részeg üvöltözéssel telik el, ami nem feltétlenül baj. Ám a természet mindenre megoldást talál: a fülesoroszlánok természetes szimbiózisban élnek az úgynevezett "szociális mókusokkal" (a következő állathatározóban ezt az állatot veszem górcső alá), akik az állandó "ne tedd", "gondolj a családodra", "bármikor abba tudod hagyni" mondataikkal bombázzák szerencsétlen állatot (Megj.: a szociális mókusok idős korukra szinte minden esetben "Antiszociális Befordult Mókusokká" válnak, ami egy természetes átváltozás esetükben - lásd lárva-pillangó).

Ha természetes közegében találkoznánk egy seggrészeg fülesoroszlánnal, legyünk óvatosak. Nem csak barátkozó példányaik vannak. Több alfajuk ismert, amelyeket könnyen felismerhetünk első mondataikból: "Ne nézzé k*cs*g me széjjeb*** a pofád" - ez egy kötözködő fülesoroszlán közlendője, ha lehet kerüljük el. "Baráátom, elmondom neked, mi is itten a frankó..." - nos, ilyen mondattal egy bölcs példány közeledik. Abban az esetben, ha egy állat pityeregve közli velünk, hogy "én még mindig szeretem... de elhagyott az a r*banc...szeretlek...!" akkor egy ritka, romantikus Fülesoroszlánnal találkoztunk.

Összességében ezen állatok bolygónk faunájának ékkövei, elvégre nem csak hogy szinesítik világunkat, életmódjuk gyakran irigylésreméltó - nem véletlen, hogy az állatvilágban a fülesoroszlánok találják meg leghamarabb a Nirvanát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://horge.blog.hu/api/trackback/id/tr741575430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szpityu80 2010.03.08. 23:01:26

Te még mindig ugyanolyan beteg vagy mint régen!De ezt csipázom!Ehe-ehe
Címkék: állathatározó
süti beállítások módosítása