A Disznófejű kolbászhernyó Dél-Amerikában őshonos, ahol kedvelt haszonállatnak számít a Maják körében. Befogása viszonylag egyszerű, és igen ínycsiklandó ételeket lehet varázsolni belőle asztalunkra. Nagy előnye, hogy mivel konyhai előkészítés nélkül is fogyasztható, nem kell fagyasztóládánkat megtölteni vele, elvégre amíg él, önmagát tárolja. Fogyasztása előtt ne feledjük el leszedni a fej mögött elhelyezkedő "Pick" feliratot, mivel az az egészségre ártalmas. Nagyon érdekes tulajdonsága ennek az állatnak, hogy szereti a füsöt: kutatók gyakran találtak sürű füstköd felett lógva sziesztázó kolbászhernyókat. A legújabb kutatások szerint mindez a bőrük és belső szerveik megfelelő keménységének gyorsabb elérése érdekében teszik, és az optimális állapot elérésekor bebábozódnak, majd néhány hét után gyönyörű hurkalepkék válnak belőlük.
Állathatározó: A Disznófejű kolbászhernyó
2007.05.25. 21:05 | horge | 2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://horge.blog.hu/api/trackback/id/tr8487193
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Csilla 2007.05.28. 12:02:41
Milyen üzletben lehet venni?!? Szivesen megkóstolnám... :)
horge · http://horge.blog.hu/ 2007.05.28. 12:35:53
Hát, a Dél-Amerikai államok többségében szigorúan szabályozott az exportja.
Utolsó kommentek